сряда, април 11, 2018

Българските дупки



Докато шофирах към редакцията тази сутрин, нямаше как да не забележа, че на места пътното платно съвсем е превзело дупките, които представляват пътищата в нашата славна родина. Срамота! Как може така! Та нима от най-крехка детска възраст не сме закърмени с познанието, че пътищата в България са направени от дупки? Нищо чудно! Всички сме наясно, че традициите по нашите ширини изчезват с такава скорост, че физиците са принудени да пренаписват физическите закони, според които няма скорост по-висока от тази на светлината. И все пак… И все пак…

А винаги се намират антибългари, които противно на всяка логика протестират срещу българските дупки. Историците, иска ли питане, се опитват по какви ли не начини да им набият в главите, че дупките са естествения хабитат по тези земи. Че те са съществували векове преди пътищата и че е против законите на природата те да бъдат обличани с грозени и изкуствен асфалт.

- Колите се чупят! – клатят глави умниците.

И нищо не разбират, колкото и да напъват клетите си подобия на мозъци. Защото дупките носят на плещите си българската икономика. И вместо клатене на глави, всеки примерен гражданин ще използва невероятната възможност, която държавата му поднася на тепсия, и ще си смени колата.

А колко улици са пръснати из дупките на България! И как гальовно се подрусват автомобилите в дупките! И какви нежни звуци предизвиква опирането на шасито в асфалта, когато колелото на автомобила с трепета на среща между двама стари приятели се гмурка в поредната яма! Ах! Ах! Ах!

Затова ви моля, българи! Грижете се за българските дупки! Пазете културната си идентичност! Не слушайте вражеските елементи! На тях им плащат, за да проповядват своите нелепици и да мътят вашия разум. Но всичко опира до вас! Не се поддавайте!

По-добре се включете в нашата протестна нота, надайте вой! Нека с общи усилия спасим българските дупки, защото нашите предци са пропадали в тях, ние пропадаме в тях и ще е жалко да ограбваме бъдещите поколения от тази привилегия. Затова и очакваме да ви видим на нашето протестно шествие, насрочено за идващото куково лято! Нека заявим на българските управници, че те незабавно трябва да ремонтират нашите все по-западняшки улици и да запълнят пътните платна с колкото се може повече дупки! Нека да държим на своето! Защото дупките са в нас и ние сме в дупките.

Няма коментари: