сряда, ноември 04, 2015

Свестни ченгета




Тази вечер към края на полицейския протест група будни пазители на реда научиха от случайни минувачи, че законът им забранява да протестират. Като осъзнаха, че нарушават обществения ред, полицаите Я. С. и И. Г. побързаха да съобщят новината на Л. Е., Д. А., Й. Т., и Е. Р. Петимата обсъдиха положението и когато към тях се присъединиха А. Б., О. Т. и А. Т. решиха да пристъпят към самоарестуване. Те помолиха гражданинът А., който отказа да си каже фамилията, защото го бяха били в нощта на Белия автобус, да им окаже съдействие и да бъде свидетел, докато всеки от тях се закопча, ритайки се по кокалчетата по навик и удряйки се в бъбреците с добре прикрита агресия.

Когато влязоха в патрулките, полицаите се погледнаха в огледалата за задно виждане и си казаха:

- Ей, гледай ме добре в очите, копеле с копеле. Само да стигнем в районното и ще ти скъсам протестиращото дупенце. Чуваш ли?

А като стигнаха в участъците първо се закопчаха с белезници за трамваите, а след това се разпитваха и се самоизтезаваха до сутринта.

Случилото се може да се приеме като знак, че дори в днешните смутни и мътни времена, изпълнени с наркотици, зверствящи депутати , битова престъпност и проституция все още съществуват свестни полицаи.

Няма коментари: