понеделник, октомври 26, 2015

МАНИФЕСТ НА МЛАДИТЕ АРТИСТИ



Ние сме артисти. Ние се занимаваме с изкуство. Изкуството е свято и чисто и ние имаме нужда да репетираме, да създаваме, да творим. Ние сме актьори. Ние репетираме. Ние навлизаме в чужди животи чрез себе си. Ние носим чужди истории в телата си. Ние искаме да правим красив театър. Да правим театър, който опазва доброто в душите на хората. Който съхранява светлината в този помръкнал свят.

Ние сме млади. Ние сме вашите деца. Ние останахме в тази държава, защото вярваме, че тук ни е мястото. Защото искаме да правим българско изкуство. Защото вярваме, че тази страна, макар и бавно, върви напред. Защото както всички хора на този свят, искаме да се занимаваме с това, което ни е на сърцето. А в сърцето ни има само ТЕАТЪР.


При нас нахлу лидер на партийна партия. Популист с разширени зеници. Той ни замери с жълти монети и обиди. Наричаше ни бездарни, наркомани, боклуци, недоносчета, идиотчета и какво ли още не. Ние му казахме, че той трябва да излезе от храма на изкуството, защото го замърсява с присъствието си. Той стана още по-настоятелен в желанието си да ни обижда и провокира.

Ние сме артисти. Ние се занимаваме с изкуство. И можем да ви кажем едно: този човек не е добър артист. Той е марионетка на конци. Не ни интересува кой го дърпа, защото това е някакъв лош театър, който не бихме гледали, ако той не беше дошъл при нас. На крака. С други депутати. Понякога с мутри, които ни заплашват, когато го снимаме. И винаги с камери, полицаи, журналисти.

Обърнахме се към полицаите. Казахме им, че репетираме, че искаме да правим театър. Те ни казаха, че нищо не могат да направят и че им е омръзнало от този шут. Обърнахме се към медиите, които ни казаха същото. До мутрите не се допитахме, защото очевидно и те да кукли на конци.

На всичко отгоре в устата на този псевдопатриот битуват имена като Левски и Ботев. Ето това не можем да преглътнем. Как може да се гаври с най-светите имена от българската история. С тези, които са си дали животите, за да имаме свобода.

Днес ние нямаме свобода. При нас нахлуват лидери на партии. Те ни пречат да се занимаваме с изкуство. Пречат ни да облагородяваме нашата публика. Те нанасят мърсотия в Храма на Театъра. И ние не можем да търпим повече това.

Молим целият български народ: нека не позволяваме това беззаконие да продължава. Нека не търпим лошия театър в политиката. Нека да въстанем срещу лошите политически артисти. Нека бъдем себе си!  Нека му вземем имунитета на Волен Сидеров. Ако не го вземем ние, политиците вътре никога няма да го вземат. Защото живеем в такава държава. Но ние си спомнихме: държавата сме ние!

ДА ЖИВЕЕ ТЕАТЪРЪТ! ДА ЖИВЕЕ ИЗКУСТВОТО! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! 

Няма коментари: