понеделник, октомври 19, 2015

Репортаж



            На третия ден най-сетне разкриха  извършителят на кървавото убийство, което потресе цяла София. Той не беше радикален ислямист, както първоначално беше съобщил пресцентъра на МВР София. Директорът на полицията използва днешната пресконференция, за да се извини на всички жители на столицата, които изповядват исляма и допълни, че неприятното объркването се е получило, защото на територията на страната изключително рядко се срещат убийства чрез обезглавяване на брадати мъже. Оказа се, че убиецът е гаджето на жертвата. Очевидци потвърдиха, че двамата седели един до друг на пейките на попа до чешмичката. Момичето никак не изглеждало добре. Гледало в една точка и мълчало, а жертвата не спирала да я побутва по рамото и да я пита:
            - Какво ти става?
            - …
            - Добре ли си?
            - …
            - Мога ли да ти помогна с нещо?
            - …
            - Всичко наред ли е?
            - …
            - Нали не ми се сърдиш за нещо?
            - …
            - Какво ти има?
            - …
            - Няма ли да ми кажеш?
            - …
            - Сърдиш ми се за нещо, нали?
            - …
            - Кажи нещо, де!
            - …
            - Какво става?
            - …
            - …
            - …
            Момичето мълчало ли мълчало без видимо да обръща внимание на жертвата, а след двайсетина минути внезапно скочило от пейката, извадило от розовата си дамска чантичка сатър и с няколко удара отсякла главата на жертвата, оплисквайки пейката, плочките, себе си, дори чешмичката с кръв. После си тръгнала невъзмутимо, без да каже и думичка.
А когато полицаите нахлули в апартамента й, за да я арестуват, тя не изглеждала притеснена. Лицето й изглеждало унесено и на него съвсем ясно се виждала една спокойна, блага усмивка.

            - Чувате ли тишината? – прошепнала тя, докато я вкарвали в патрулката на път за ареста. – Чувате ли я?


Няма коментари: